Scheldebrouwerij

Contactpersoon

Bier dat nooit verveelt en nooit teleurstelt

Voor ons is dat geen missie maar een vanzelfsprekendheid. Bier brouwen in de moeilijkste zone tussen spannend en toegankelijk zit in ons DNA. Ons verhaal begon ruim een kwart eeuw geleden, onder de rook van het bourgondische Bergen op Zoom. Daar, in de kleine hobbyketels van brouwmeester Peter van den Eijnden, kwamen onze eerste speciaalbieren tot leven. En al sinds 1994, toen ´speciaalbier´ in de lage landen nog in de kinderschoenen stond, zijn wij bevlogen in het brouwen van een speciaal en breed pallet voor een breed publiek.

Met inmiddels een uitgebreid en gelauwerd assortiment van negen moderne klassiekers bewijzen wij een stabiele waarde te zijn in een internationaal bierveld vol extremen. Zo zijn Zeezuiper en Lamme Goedzak al niet meer weg te denken uit het huidige aanbod van speciaalbier. Elke slok uitgebalanceerd Scheldebier komt uit onze eigen, met veel liefde opgebouwde brouwerij in Vlaanderen. Daar wordt voor de puurste bierbeleving het Scheldebier nog altijd bewust niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en op fles door hergisting verrijkt.

In een inmiddels overbevolkte bierwereld weten wij ons kranig en overtuigend staande te houden. In ons jubileumjaar 2019 wonnen wij op diverse, internationale platforms maar liefst acht keer eremetaal voor zes verschillende bieren. Zo werd Strandgaper in bierhoofdstad Brussel uitgeroepen tot beste golden ale wereldwijd en behaalden zes bieren een medaille op de prestigieuze World Beer Awards. Onze visie om bier ten allen tijde in balans te brouwen lijkt daarmee te worden herkend en erkend. Bevlogen brouwen is onze specialiteit, bierbeleving uw plezier.

Ons Verhaal from Scheldebrouwerij on Vimeo.