Hoe het ooit begon...
Kees Bubberman, eigenaar en brouwmeester van Brouwerij Kees, heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt in het internationale speciaal bier-landschap. Een klein stukje historie: als verdienstelijk thuisbrouwer kreeg Kees van lokale brouwerij Emelisse uit Kamperland de kans om aan de slag te gaan als professioneel brouwer. Hier groeide Kees uit tot brouwmeester van internationale faam. Naast de klassieke stijlen brouwde Kees met veel lef en passie tientallen op Brits en Amerikaans leest geschoeide bieren, waaronder zware Porters, coffee stouts en IPA’s.
Een eigen brouwerij in 2015
Die droom kwam uit: in zijn thuisstad Middelburg staat nu Brouwerij Kees! Meteen had Kees een vliegende start: in het eerste jaar van zijn bestaan werd Brouwerij Kees verkozen tot één van de beste nieuwkomers op Ratebeer.com. Deze internationale aandacht bracht de bieren van Kees sindsdien van Nederland tot ver buiten de landsgrenzen.
Pure & Craft
Inmiddels is de brouwerij flink in capaciteit gegroeid. Het brouwteam van Kees is uitstekend op elkaar ingespeeld. Hierdoor weten ze je telkens weer te verrassen met bijzondere bieren, voorzien van het Pure & Craft-kwaliteitsstempel. Dit staat voor bier gebrouwen met gedurfde smaken van de beste mogelijke en constante kwaliteit. Klassieke stijlen, gebrouwen met een eigen twist, vol van karakter en verrassend van smaak.
Blikken bier
In 2018 is Brouwerij Kees als eerste speciaal bierbrouwer in Nederland volledig overgestapt op blik. Warmte en tijd kunnen wij helaas niet beïnvloeden, maar als brouwer kunnen we ons bier wel beschermen tegen licht en lucht. Hoppige bieren behouden hun verfijnde aroma’s en (hop-)smaken veel beter in blik. Bij Brouwerij Kees slaan we al onze vers gehopte bieren meteen op in een speciaal ingerichte koelcel, zodat alle fijn gehopte bieren in perfecte conditie de brouwerij verlaten.