Brouwerij Huyghe

Contactpersoon

Een gesmaakte familietraditie

Het brouwen van bier is een eeuwenoude traditie op de Appelhoek in Melle. De mammoetjaren van de lokale bierkunst dateren zelfs al van de 17de eeuw. Vanaf 1902 zet ene Leon Huyghe zijn eerste voetstappen in de plaatselijke brouwerij. In de jaren die volgen leidt Leon de brouwerij de moderniteit binnen en in 1989 ziet een fier roos olifantje het levenslicht. 

In 1925 krijgt Leon Huyghe familiale versterking van zoon Albert en schoonzoon Louis en wordt de brouwerij officieel herdoopt tot Brouwerij L. Huyghe. Vandaag roert met Alain De Laet de 4de generatie Huyghe in de brouwketels. Het olifantje van weleer is een flinke Belgische mastodont geworden.

Schaalgroei is niet gelijk aan wildgroei. Doorheen de jaren prijkt een uitgebalanceerd assortiment met een uniek smakenpallet bovenaan het prioriteitenlijstje van Brouwerij Huyghe. Het streven naar topkwaliteit gaat gepaard met zorg voor en verantwoordelijkheden tegenover mens en milieu. Onze roze olifant mag dan stevig op zijn poten staan, zijn voetafdruk is overduidelijk groen.

Maatschappelijk ondernemen betekent ook duurzaam investeren in hoogtechnologische innovaties. Onze hypermoderne Krones brouwzaal is hier een mooi staaltje van. Met haar capaciteit van 350.000 hectoliters per jaar, 150hl per brouwsel, 5 brouwketels, nieuwste filtratechnologie en uiterst efficiënte flessenlijn is het sinds 2011 de kroon op ons werk. De toekomst van Brouwerij Huyghe ziet er – hoe kan het ook anders – roze uit!