Bierbrouwerij de Magistraat

Contactpersoon

Welke bieren maken ze en waarom?Foto Groot Bierbrouwerij de Magistraat.jpg

Bierbrouwerij de Magistraat is een ambachtelijke craftbier brouwerij in Almkerk, Noord-Brabant, gevestigd in een monumentale boerderij. Met 9 bieren in de core range, seizoensbieren en een mooie serie barrel-aged bieren, brouwen de twee biersommeliers voor ieder wat wils! Hun nieuwste aanwinst? Craftbieren, gebotteld in aluminium. Hierdoor op alle plaatsen te gebruiken, zoals het strand, een festival, een terras of gewoon in de kroeg. Licht in gewicht, snel te koelen en heerlijk drinkbaar uit de fles.

Ze maken bieren die ze zelf lekker vinden!
Bier maken lijkt misschien wel het meeste op koken. Kennis van ingrediënten en van het proces zijn beide belangrijk. Wanneer je dan alles, volgens een recept, samenvoegt en de juiste stappen volgt heb je bier. Of eten.

Of het lekker is, vind je pas daarna uit. En dat is waar ze zich helemaal voorin het proces mee bezig houden. De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat ze de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.