Tanja Krijnse Locker

Tanja Krijnse Locker

Binnen World of Drinks zijn we allemaal opgeleid, wat inhoudt dat we in het bezit zijn van een Slijters Vakdiploma. Iedereen heeft zo zijn eigen specialisme, mijn specialisme is wijn. Ik heb hiervoor cursussen gevolgd en heb veel theorie en praktijk training gehad. Proeven blijft daarbij heel belangrijk, zeker met veranderingen in het assortiment. Bijblijven dus! Ik heb inmiddels al verschillende wijnreizen gemaakt: van de Champagnestreek in Noord-Frankrijk tot aan Chili en Argentinië. Maar wat mij het meest is bijgebleven is toch Portugal. De Portstreek in het noorden waar de Douro dwars doorheen stroomt met de indrukwekkende natuur met heel veel groen. We hebben midden in het gebied mogen logeren en met onze blote voeten, zoals het vroeger ging, druiven mogen stampen. Wat een geweldige ervaring!

Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor het database onderhoud van onze website. Ik draag met name zorg voor alle kenmerken en omschrijvingen van alle producten. Er zitten ruim 6.500 artikelen in ons systeem en er komen dagelijks nieuwe producten bij. Gegarandeerd werk dus! Daarnaast ondersteun ik de buitendienst bij het verzorgen van wijnproeverijen. Hiervoor ben ik 15 jaar verantwoordelijk geweest voor de vestiging in Renesse, waar ik nog steeds boven woon. Na die periode was ik toe aan iets anders en dat is nu deze functie! 
Natuurlijk heb ik ook mijn persoonlijke dranken/wijn favorieten:

Laurent Miquel Chardonnay/Viognier; een heerlijke volle witte wijn die fris blijft door de Viognier druif. Bij ons thuis is het onze 'huiswijn' geworden, hij verveelt nooit. 
Cava Albareda Brut; een heerlijke frisse Cava met een verfijnde bubbel en puur natuur! Dus zonder toegevoegde hulpmiddelen.
Salentein Malbec; prachtige rode wijn met veel donker fruit, heerlijk op een winteravond of bij mooi vlees.
Hendrick's Gin; lekker met Fever-Tree Tonic. Voor mij een blijvertje!

Af en toe wil ik ook wel eens een speciaal biertje drinken. De keuze is zo groot dat ik daarin geen echte voorkeur heb, ik probeer iedere keer iets anders!