Olivier van Doesburg

Olivier van Doesburg

Vanaf wanneer ben je werkzaam bij World of Drinks?
Na een lange tijd in de horeca te hebben gewerkt ben ik sinds oktober 2014 met veel plezier werkzaam bij World of Drinks waar ik ben begonnen als bedrijfsleider van de winkel in Zierikzee.

Wat is je functie binnen World of Drinks?
Mijn functie binnen World of Drinks is Category Manager, ik ben verantwoordelijk voor het assortiment en de inkoop hiervan.

Beschrijf in het kort hoe jouw werkdag eruit ziet:
Gelukkig zijn mijn werkdagen heel divers al besteed ik de meeste tijd achter mijn bureau. Ik ben dagelijks bezig het assortiment up-to-date te houden wat betreft nieuwe artikelen, uitgaande artikelen en uiteraard de prijzen. De drankenwereld is wat dat betreft namelijk erg dynamisch, maar daarmee ook heel interessant. Om goed zicht te houden op de goederenstroom is het analyseren van in- en verkoopdata ook van belang. 

Een andere belangrijke bezigheid binnen mijn functie is het contact hebben met onze leveranciers. ik ben daarom ook wekelijks met meerdere partners (zoals wij ze noemen) in gesprek. Tijdens deze gesprekken komen prijzen en condities, logistieke zaken, innovaties en algemene zaken omtrent de markt aan bod. Ook kijken we hierbij naar de verkoopmogelijkheden, daarom schuiven onze vertegenwoordigers en die van onze partners ook vaak aan. Uit deze gesprekken vloeien er voor mij ook nog wat werkzaamheden uit aan de verkoopkant in de vorm van het opstellen van acties en promoties welke ik samenstel in samenwerking met marketing.

Buitenom deze vaste taken vind ik organiseren erg leuk en daarom zijn de organisatie van onze horecabeursdeelname en de uitjes + proeverijen die we doen ook aan mij besteedt. 

Daarnaast vind ik het erg leuk om - wanneer het nodig is - bij te springen op een vrachtwagen of een dagje mee order te picken. Buitenom eens wat anders doen is het ook vooral heel functioneel. Je krijgt hierdoor een goed beeld van het complete traject en zie je ook waar je collega's dagelijkst mee bezig zijn, wat zeer waardevol is. 

Wat vind je het leukst aan jouw functie?
Het leukst vind ik het optimaliseren van alles wat we doen. Dit stopt niet en elke dag kan er wel iets beter, scherper of logischer. Buitenom mijn functie vind ik het heel leuk om bij World of Drinks werkzaam te zijn, het is hier namelijk nooit saai en je ziet elke dag wel ergens ontwikkeling. Verder is het gewoon erg leuk om met drank te werken, tja wie houdt er niet van? 

En tot slot: wat drink je graag?
Zoals onze slogan al zegt: Genieten van het moment! Er is voor mij ieder moment wel een passende drank, hier pas ik dan ook meestal mijn keuze op aan. Dit kan te maken hebben met het seizoen, de sfeer, de gelegenheid en de serveerwijze. Maar als ik echt voor de rest van mijn leven één drank zou moeten kiezen, dan weet ik het wel: Champagne!