Edwin Benschop

Edwin Benschop

Vanaf wanneer ben je werkzaam bij World of Drinks? 
Sinds 1 juni 2023 werk ik bij World of Drinks als Oproepkracht Chauffeur voor in de schoolvakanties en indien nodig zaterdagen.

Ik ben op dit moment nog werkzaam als Militair Instructeur op het Scalda waar ik als Marineman lesgeef aan studenten VeVa Maritiem. Afgelopen jaar heb ik voor deze functie ook mijn Militaire C rijbewijs gehaald en leek het me mooi om daar ook in de burgermaatschappij wat mee te gaan doen. Na een kennismakingsrondje met Berry op de vrachtwagen wist ik het wel en ben ik begonnen aan het halen van mijn basiscursus Code 95 om dit werk te mogen doen. Over 2 jaar mag ik met Functioneel Leeftijds Ontslag (FLO), dan ben ik 55.  Wie weet kan ik dan mijn werkdagen bij World of Drinks uitbreiden!

Wat is je functie binnen World of Drinks?
Ik ben werkzaam als chauffeur in de schoolvakanties en op zaterdag indien nodig.

Beschrijf in het kort hoe jouw werkdag eruitziet:
Wanneer ik aankom in de ochtend praat ik eerst even bij met de andere chauffeurs en de bijrijders van die dag onder het genot van een bakje koffie. Daarna laad ik de vrachtwagen samen met mijn bijrijder. Als dit gedaan is gaan we met een vers bakje koffie op pad om de verschillende klanten van hun bestelling te voorzien. Na het leveren nemen we ook de emballage weer mee terug. Bij terugkomst op de zaak laden we de emballage uit, zet ik de vrachtwagen weer schoongemaakt en afgetankt weg voor de chauffeur die hem de volgende dag weer nodig heeft.

Wat vind je het leukst aan jouw functie?
Één van de leukste dingen aan deze baan vind ik de uitdaging om met een grote vrachtwagen netjes op alle bestemmingen aan te komen en te lossen. In sommige Zeeuwse dorpjes betekent dit dat je een heel stuk achteruit moet rijden door de nauwe straatjes. 

Ook is het contact met de klanten voor mij als gezelligheidsdier erg leuk. Het gevoel dat je indirect bijdraagt aan het feit dat mensen een ontspannen terrasmoment hebben of van een lekker drankje bij een goede maaltijd genieten geeft ook een voldaan gevoel. 

En tot slot: wat drink je graag?
Naast koffie, thee en water drink ik niet zoveel. Maar als ik eens lekker zit drink ik graag een seizoensbier of een lekker speciaalbiertje.