De lekkerste herfstbieren!

Ga voorbereid de herfst in met deze heerlijke herfstbieren!

Met deze zomerse temperaturen zou je het bijna vergeten, maar de Herfst is toch echt in zicht! Dat betekent ook dat er weer een mooie selectie bokbieren te verkrijgen is. Bereid je alvast voor, zodat je een heerlijk herfstbiertje kunt uitserveren zodra de bladen weer beginnen los te laten. 

De vaderlandse biertraditie heeft van herfstbok een bier gemaakt dat duidelijk donker van kleur is. Die kleur krijgt het bier van de gebruikte graanmix, ofwel de mout: deze is op relatief hoge temperatuur gedroogd. Een effect daarvan is dat de gevormde suikers lichtjes gaan karamelliseren en de korrels in kwestie licht geroosterd worden, tot zelfs getoast aan toe. Dit heeft natuurlijk niet alleen een kleureffect, maar ook een geur- en smaakeffect: zo proef je meestal duidelijk karamel in een herfstbok.

Dit wordt nog versterkt doordat brouwers er vaak voor kiezen wat suiker onvergist te laten. Deze restsuiker zorgt voor een extra volmondige, rijke en stevig-zoete smaakbeleving. Hartverwarmend en verkwikkend bier kortom, die herfstbieren!

Op de bestelartikelen zit naar verwachting uiterlijk een week levertijd. 

* Deze bieren zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 14 September 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken