Spaanse topwijnen van Bodegas Aguiuncho

Spaanse topwijnen van Bodegas Aguiuncho

Bodegas Aguiuncho is een wijnmakerij in de Galicische Rías Baixas, in de Salnésvallei. Deze vallei is het grootste wijngaardgebied van de wijnstreek Rías Baixas in Spanje.

De wijnmakerij werd opgericht in 1999 door Manuel Troncoso Poceiro en zijn zoon Manuel Troncoso Prieto. Het was hun droom om kwaliteitswijnen te maken en op de markt te brengen, met oog voor de toekomst en technologie, maar zonder het perspectief van het ambachtelijke wijnmaken te verliezen dat van oudsher in deze familie van vader op zoon is overgedragen.

De wijnmakerij is technologisch zeer goed uitgerust en heeft momenteel een productiecapaciteit van 150.000 flessen. De wijnen van Bodegas Aguiuncho zijn een getrouwe weerspiegeling van de cultuur en het land van Galicië. Het land, het klimaat en de druiven geven de wijn zijn meest karakteristieke nuances, en de kennis en ervaring van de wijnmakers smeedt het karakter ervan.

Onderstaande populaire wijnen van Bodegas Aguiuncho zijn t/m zondag 31 maart in prijs verlaagd.

Bodegas Aguiuncho Mar De Ons Albariño Barrica
Het vlaggenschip van dit wijnhuis is een witte wijn gemaakt in Franse eiken vaten, de wijn wordt alleen gemaakt in jaren met een uitzonderlijk goede oogst. De wijn heeft een strogele kleur, in de neus aromatische kruiden, lichte balsamico, witte bloemen en steenfruit. Het hout is mooi geïntegreerd. De smaak is mooi in balans met een goede zuurgraad, mineralen en een licht zilte afdronk.

Land: Spanje, Rias Baixas
Druif: Albariño
Alcohol: 12,5%

Bodegas Aguiuncho Mar De Ons Albariño
De wijn is heldergeel met groene accenten. Intens in de neus met citrus, appel en aromatische kruiden. Aangenaam in de mond met citrusvruchten en smaken van anijs en verse munt. Een verfrissende en minerale afdronk door invloed van de Atlantische oceaan.

Land: Spanje, Rias Baixas
Druif: Albariño
Alcohol: 13%

Jason Wasker
Jason Wasker 01/03/2024