fritz-kola frisdranken

Dass machen wir besser!


fritz-kola ontstaat in 2003 als de Hamburgse jeugdvrienden Mirco Wiegert en Lorenz Hampl met 7.000 euro startkapitaal en een hoop doorzettingsvermogen besloten zij een nieuwe cola in de markt te zetten.

Een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola's van de grote bedrijven. 'Dass machen wir besser!' beloven ze elkaar. Een afspraak die ze vervolgens dubbel en dwars nakomen.

Lokaal begonnen, sluit eerst het Duitse publiek fritz-kola in hun hart. Inmiddels vliegen de frisdranken van Fritz-Kola ook in andere Europese landen, waaronder Nederland , over de toog. fritz-kola is volledig vrij van kunstmatig toegevoegde kleur- en smaakstoffen.

Fritz?
De naam en het logo van fritz-kola zijn uit pragmatische overwegingen gekozen. Vanwege geldgebrek is een uitgebreid naamonderzoek niet mogelijk, dus voeren de vrienden zelf een kleinschalig onderzoek uit bij de ingang van hun lokale supermarkt. Daarbij komt de goedbekkende en sympathieke Noord-Duitse jongensnaam ‘Fritz’ als winnaar uit de bus. Door hun eigen gezichten vervolgens als logo te gebruiken, hoeven ze zich geen zorgen te maken over eventuele rechten van derden.

Onderstaande fritz-kola producten zijn vanaf maandag 4 september t/m zondag 1 oktober in prijs verlaagd!


Jason Wasker
Jason Wasker 25 Augustus 2023