Nieuw! Ypra, het 3e familiebier van Omer Vander Ghinste

Ontdek Ypra: het nieuwe familiebier van Brouwerij Omer Vander Ghinste.


Ypra is na Omer en Tripel LeFort het derde familiebier van Brouwerij Omer Vander Ghinste. De roots ervan gaan terug naar Ieper, waar Ypra het belangrijkste bier was van de in 1836 opgerichte Brouwerij Vermeulen. De brouwerij bleef actief tot in 1976, toen Charles Vermeulen - vader van Edouard Vermeulen van modehuis Natan - stopte met brouwen en alleen de distributie van bieren en frisdranken werd verdergezet.


In 2021 kwamen twee eeuwenoude familiale brouwtradities samen: Brouwerij Vermeulen kwam in handen van Brouwerij Vander Ghinste, zo werd besloten Ypra nieuw leven in te blazen!


Bij de herlancering van Ypra kwamen naast twee familiale brouwtradities ook twee vakmannen pur sang samen. Omer Jean Vander Ghinste en zijn neef Edouard Vermeulen, vandaag de bezieler van modehuis NATAN, maakten de cirkel rond. Samen vormen ze een mooie match: Vander Ghinste met een brouwerstraditie van 130 jaar, Natan met een cruciale rol in de uitwerking van het ontwerp van Ypra.


De smaak van Ypra
Ypra is een zacht en fris blond bier van hoge gisting, met een lichte bitterheid en fruitige hoptoetsen van sinaas en pompelmoes. Dankzij de hergisting op fles krijgt Ypra z’n unieke aroma en smaak.


Ypra is het resultaat van de zoektocht naar een evenwichtig en sterk gehopt blond bier waarin de beste eigenschappen van vijf verschillende hopsoorten naar boven komen.

  • Ypra Fust

    20 L - Statiegeld: €60,00
    Bestel Artikel
  • Ypra Krat

    24x33 CL - Statiegeld: €4,50
    Voorraad Artikel
Jason Wasker
Jason Wasker 31 Juli 2023