Jack Daniel's

Jack Daniel's: heerlijk om puur te drinken of te gebruiken in cocktails!


Jack Daniel's is een traditioneel merk whiskey, dat gedistilleerd wordt in Lynchburg, Tennessee in de Verenigde Staten. De distilleerderij werd in 1875 opgericht door Jasper Newton Jack Daniel die in 1850 geboren werd in een gezin van maar liefst dertien kinderen. Daniel kreeg zo al op 16-jarige leeftijd een licentie om zijn whiskey te gaan maken en hij was de eerste distilleerder die werd ingeschreven in het Amerikaanse handelsregister. Na Jack Daniel’s dood in 1911 werd de distilleerderij overgenomen door zijn neef Lem Motlow, wiens bedrijf tot op heden het merk verkoopt. De firma is tegenwoordig eigendom van de Brown-Forman-Corporation.

 

Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
Jack Daniel’s heeft een mix van karamel, zoete tonen van vanille, specerijen en geroosterd eiken. De afdronk is licht en aromatisch. Heerlijk om puur of met ijs te drinken, maar ook leent zich ook perfect om mee te mixen.

Frisse zomercocktail ‘Lynchburg Lemonade’
De Lynchburg Lemonade cocktail is vernoemd naar Lynchburg, Tennessee, de geboortestad van de Jack Daniel's Distillery. Dit populaire drankje wordt gemaakt als een sour, af te vullen met lemonade en klaar is kees. Een frisse whiskey cocktail voor op een warme zomerdag!


Hoe maakt u een Lynchburg Lemonade voor uw gasten?

  • Voeg 45 ml Jack Daniel’s whiskey, 30 ml Cointreau, 30ml citroensap en ijsblokken samen in een mooi glas.
  • Top af met Fever Tree Lemonade of Sprite.
  • Garneer met een schijfje citroen. Cheers!

Jack Daniel's Tennessee Whiskey is t/m zondag 6 augustus extra scherp geprijsd!


Jason Wasker
Jason Wasker 03 Juli 2023