Heerlijke Argentijnse Portillo wijnen

Heerlijke Argentijnse Portillo wijnen van Bodegas Salentein.

Nu tijdelijk in prijs verlaagd!

 

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein, dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

 

Portillo
De naam Portillo komt van de historische bergpas tussen het Andesgebergte en de Uco vallei. Deze pas diende voor Charles Darwin als toegang naar de andere kant van de bergketen. Vandaag de dag is het dé toegangspoort naar de fantastische Portillo wijngaarden van de Bodegas Salentein. De Portillo wijnserie staat bekend om bijzonder smaakvolle wijnen, heerlijk om zo te drinken of te serveren bij een gerecht.

 

Onderstaande Portillo wijnen zijn t/m zondag 2 juli extra scherp geprijsd!


 

Portillo Chardonnay
De Chardonnay van Portillo heeft een goudgroene kleur. Het is een heerlijke rijke wijn met aroma's van peren, appel en honing. De smaak is rond en subtiel en heeft sappige zuren met een mooie, lange afdronk.


Land: Argentinië, Mendoza
Druif: Verdejo
Alcohol: 13,5%


Portillo Malbec
Donkerpaarse wijn met een rode gloed. De aanzet is rond en zachtzoet. De smaak is soepel, zacht en warm, met een pittige afdronk. Bevat aroma's van kersen, frambozen en aalbessen.

Land: Argentinië, Mendoza
Druif: Malbec
Alcohol: 14%

Jason Wasker
Jason Wasker 02 Juni 2023