Drie nieuwe Palm bieren

Nieuwe Palm bieren: fris-fruitige bieren met klassieke eigenschappen!

 

De naam Palm is onlosmakelijk verbonden aan de kleuren groen en rood én sinds 1975 het trekpaard. Het bier kwam rond 1928 tot stand in België om de vele importbieren die het land overspoelden, ook lokaal het hoofd te bieden. De tradities zijn al die tijd behouden, van receptuur tot naam, maar het bekende bier krijgt na bijna 100 jaar een verrassende twist. Verwen uw gasten met de nieuwe frisse Palm bieren!


Nieuw design
Het design van deze drie is 100% gebaseerd op de bekende visuele elementen van Palm. Zo kreeg het bekende paard van Palm vleugels van gerst én een hoorn. Een verwijzing naar brouwerij ‘de Hoorn’ in Steenhuffel, waar Palm sinds het ontstaan wordt gebrouwen. 


Palm WeissAss – NE-Style Witbier
Klassieke eigenschappen van het Belgische Witbier worden gecombineerd met verfrissende en fruitige eigenschappen van de Amerikaanse New-England IPA. Een licht, troebel bier van 5,4 %, fruitig en hoppig van smaak door het gebruik van Mosaic, Citra en Enigma hop. Tegelijkertijd ook typische kruidige kenmerken van een Belgisch Witbier.

 

Palm 8 Horse Power
De Palm 8 Horse Power is een bovengistend Belgisch Blond bier van 8,0%. Naast de typische fruitigheid die komt van de gebruikte Belgische gist, zijn smaken van fruitige sinaasappel en verfrissende chinotto te ruiken en te proeven.

 

Palm TropicAle
Om het bier zijn unieke Tropische twist te geven is er gebruik gemaakt van natuurlijke aroma’s. Passievrucht, mango maar ook fruitige hop zijn in de geur en smaak duidelijk te herkennen. Met een alcoholpercentage van 4,6% is dit bier heerlijk fris en uitermate geschikt voor de warme dagen!


Jason Wasker
Jason Wasker 29 April 2023

Eerdere blogs van Jason Wasker