Verwen uw gasten met Argentijnse topwijnen!

Bodega Piedra Negra: verwen uw gasten met Argentijnse topwijnen! Nu met 10% korting


In 1996 maken de gebroeders Lurton hun dromen waar in het Argentijnse wijnbouwgebied “Valle de Uco”. Ze stichten het wijnhuis “Piedra Negra” op. De broers zijn de eerste wijnbouwers wetende dat dit landschap de potentie had om geweldige wijnen voort te brengen. 

 

De wijngaarden van Bodega Piedra Negra liggen in Los Chacayes, één van de beste wijnregio’s van Zuid-Amerika en onderdeel van de Uco-vallei in Mendoza. Hier bestaat de grond uit alluviale grindgrond van gepolijste rivierstenen, zoals graniet en vulkanisch gesteente. Het is een droog, woestijnachtig gebied, zo’n 900 meter boven zeeniveau en met een uitdagend klimaat. Gedurende het hele jaar schijnt de zon overdag met intense kracht en zijn de dagen warm. Maar door de hoogte en de nabijgelegen bergen zijn de nachten echter koel.

 

Wijnen gemaakt met biologische, milieuvriendelijke wijnbouwmethoden.
Sinds 1996 verbouwd de familie Lurton de klassieke druivenrassen: Malbec, Cabernet Sauvignon en Côt. De laatste jaren zijn er meerdere uitdagende toevoegingen geweest met onder andere de druivenrassen Sauvignon Blanc, Pinot Gris en Tokay.

Op basis van zijn uitgebreide kennis van wijnbouw introduceerde François Lurton biologische, milieuvriendelijke wijnbouwmethoden. Het resultaat? Voortreffelijke, frisse en rijkgekleurde wijnen die wereldwijd worden geroemd.


Profiteer t/m: zondag 4 december van 10% korting op onderstaande topwijnen uit Argentinië.

 

Piedra Negra Malbec
In de neus heeft deze Malbec aroma's van zomers rood fruit met een touch van zwarte peper. Het fruit en de zachte tannines zorgen voor volume, een harmonieuze structuur en een lange afdronk die omlijst wordt door tonen van koffie. Tijdens de vinificatie, waarbij de most fermenteert onder inheemse gisten, krijgt frisheid en levendig fruit voorrang boven concentratie. Een deel van de jonge wijn rijpt op Frans eiken die bij twee eerdere oogsten zijn gebruikt.

Herkomst: Mendoza, Argentinië
Druif: Malbec
Alcohol: 14%

 

Piedra Negra Pinot Gris
Deze Pinot Gris heeft een heerlijk fris bouquet met impressies van limoen en citroen. Aansprekende frisse, knisperende zuurgraad met delicate aroma's van witte bloemen en een mooie aanhoudende aromatische afdronk.

Herkomst: Mendoza, Argentinië
Druif: Malbec
Alcohol: 12,5%

Jason Wasker
Jason Wasker 11 November 2022