Tullamore D.E.W. Whiskey

Tullamore D.E.W. Whiskey: 3 whiskey’s in 1. Complex, zacht met een vleugje zoetheid!

Tullamore D.E.W. is een Ierse whiskey die voor het eerst werd gestookt in 1829 in het plaatste “Tullamore”. De bijna 2 eeuwenoude whiskey werd opgericht door Michael Molly. Na zijn dood is het bedrijf overgenomen door de familie Daly. Een kennis en collega van Daly genaamd Daniel E. Williams nam het bedrijf later weer over. Hierna is het bedrijf vernoemd naar Daniel, vandaar dan ook de naam Tullamore D.E.W.

 

In 2014 heeft megaconcern “William Grant & Sons” het bedrijf overgenomen. Het bedrijf heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan, maar is altijd trouw gebleven aan zijn wortels. Vandaag de dag wordt Tullamore D.E.W. gedistribueerd in meer dan 30 landen over de hele wereld.

 

De bijzondere smaak van Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W. is wereldbekend vanwege zijn zachte en toegankelijke smaak door het drievoudige distillatieproces. Tullamore D.E.W. is het resultaat van 3 verschillende soorten whiskey: pot still, graan- en maltwhisky. Over een periode van meerdere jaren rijpt het in traditionele refill vaten, ex-bourbon vaten en ex-sherry butts. De smaak van deze heerlijke whiskey is zacht, vol en rond met een zoete kruidigheid, wat vanille en gemoute gerst. Een verfijnde, lichte en elegante whisky.

 

Tully Irish Coffee
Serveer een overheerlijke Irish Coffee aan uw gasten met Tullamore!

 

Ingredienten:

  • 30ml Tullamore D.E.W. Whiskey
  • 90ml espresso
  • 2 cocktail lepels rietsuiker
  • 40ml room

 

Giet Tullamore D.E.W. Original, hete koffie en Demerara-suiker in een Irish Coffee-glas. Schud daarna de room in een shaker tot hij ingedikt is voordat je hem over de drank aanbrengt.

Jason Wasker
Jason Wasker 08 November 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker