Gulden draak bieren

Gulden Draak bieren: machtig bier voor titanen. Nu met 20% korting!

 

De legende van de legendarische “Gulden Draak” is al eeuwenoud. De tocht van het mythische wezen begint in het noordelijke Scandinavië, op de punt van een Vikingschip en eindigt na vele verre reizen op de top van het Gentse Belfort.

Volgens de legende versierde de vergulde Gulden Draak de boeg van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Na diverse gewonnen gevechten schonk hij het beeld aan de keizer van Constantionopel (nu het huidige Istanboel) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen. Naar vele omzwervingen schittert de vergulde draak al eeuwen in Gent. Hij waakt al bijna 700 jaar over de stad en is een onlosmakelijk deel van de Gentse identiteit: koppig, eigenzinnig, vastberaden, krachtig en onafhankelijk.

Gulden Draak bieren
Met Gulden Draak heeft Brouwerij Van Steenberge een bier gebrouwen dat even krachtig is als het symbool van de draak zelf. Het is een bier met een vurige kleur dat zijn gelijke niet kent op vlak van smaak en aroma. Dit bier heeft geen drinkers, maar wereldwijde fans.


Jason Wasker
Jason Wasker 08 November 2022