10% korting op Don Jacobo wijnen!

Nu 10% korting op Don Jacobo wijnen.Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Spaanse Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Het was Saturnino Daroca die in 1898 besloot tot het aanplanten van de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarrete. Door het huwelijk van zijn dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral. Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja, gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela.

Het is deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleent. De bodega bezit zo’n 40 hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. 

De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s (Crianza, Reserva en Gran Reserva) produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado.

 

Don Jacobo Crianza
Kersenrode wijn, soepel en mooi in balans. Bezit aroma's van zwarte en rode bessen, pruimen en een vleugje hout. Prachtig in balans met zachte tannines, tonen van specerijen en vanille.

Herkomst: Spanje, Rioja
Druif: Garnacha, Tempranillo
Alcohol: 13,5%

 

Don Jacobo Reserve
Intense volle robijnrode wijn. Elegante fruittonen en zacht in de mond. Tonen van rijp fruit, specerijen en hout.

Herkomst: Spanje, Rioja
Druif: Garnacha, Mazuelo, Tempranillo
Alcohol: 12,5%


Don Jacobo Gran Reserve
In de geur zwarte bessen, rode bessen en pruimen. In goede harmonie met de nuances van het lageren op eikenhouten vaten. De smaak is warm, levendig en zacht. Goed van structuur, mooi in balans met lichte minerale tonen.

Herkomst: Spanje, Rioja
Druif: Garnacha, Tempranillo
Alcohol: 12,5%

Profiteer t/m: zondag 6 november van 10% korting op onderstaande wijnen van Don Jacobo.

Jason Wasker
Jason Wasker 26 September 2022