Schreibeis Zweigelt

Krijg nu 10% korting op Schreibeis Zweigelt wijn!

 

Weingut Schreibeis is gelegen in de Kamptal-vallei in het dorp Straß. Het is traditionele familie wijnmakerij en tegenwoordig is de derde generatie hier aan het roer. Erich Schreibeis; 82 jaar oud, bouwde 60 jaar geleden de basis voor het wijnhuis. Zijn zoon Eduard Schreibeis besloot de gemengde landbouw van zijn vader te stoppen en legde de nadruk op de wijnbouw. Hij studeerde wijnbouw en boomkwekerij in Klosterneuburg in Oostenrijk. Hij verhoogde de grootte van de wijnmakerij van 4 ha naar 12 ha.

Drie Generaties
Op dit moment werken er drie generaties in de wijnmakerij: Erich, Eduard en de volgende generatie Edwin Schreibeis. Samen zijn ze erg gefocust op het produceren van hoogwaardige wijnen uit gezonde en duurzame bodems. Edwin Schreibeis trad in 2014 in dienst bij de wijnmakerij. Eerst heeft hij 6 jaar als keldermeester bij de wijnmakerij Sepp Moser in Oostenrijk ervaring opgedaan. Daarna ging hij naar Nieuw-Zeeland om zijn horizon te verbreden, waar hij werkte voor het wijnhuis Framingham.

Geniet van Schreibeis Zweigelt
Deze Zweigelt is doorschijnend rood van kleur en heeft in de geur aardbeien en cassis.
Rollend in de mond zijn er kersen, bessen en bosaardbeitjes te proeven.
In de afdronk een klein pepertje. Dit is een lichtere stijl Zweigelt met veel sappigheid, een lekkere ‘bite’ en volle afdronk.


Zweigelt ook koel drinkbaar!

U denkt natuurlijk? Huh, het is zomer, en dan rode wijn? Ja, zeker! Diverse druivenrassen zoals “Zweigelt” bevatten weinig tannines, zijn licht van structuur en kunnen daardoor prima gekoeld gedronken worden. De Schreibeis Zweigelt kan het best gedronken worden in de zomer op een temperatuur tussen 12 à 16°C.

Actie: Deze actie is geldig t/m: zondag 4 september!


Jason Wasker
Jason Wasker 29 Juli 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker