Geniet met Longridge wijnen

 

Longridge Wine Estate: Zuid-Afrikaanse topwijnen, 100% veganistisch & gecertificeerd! 

 

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. 

 

Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. 

 

Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge ervoor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.

 

Longridge Chardonnay
Deze Chardonnay heeft duidelijke tonen van mineraliteit, gecombineerd met citrus- en limoenaroma's. In de smaak vind je tonen van zandkoekjes en rijpe perzik. Een verfrissende, aanhoudende, uitgebalanceerde afdronk.

 

Longridge Chenin Blanc
Longridge Chenin Blanc heeft in de neus mineraalachtige tonen, hints van perzik, ananas en wit steenfruit, met een ingetogen vleugje eikenhout. Een zachte mineraliteit, gepaard met een goed uitgebalanceerde zuurgraad.

Onze Zuid-Afrikaanse topwijnen zijn t/m: zondag 4 september in prijs verlaagd!

Jason Wasker
Jason Wasker 29 Juli 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker