De lekkerste mosselwijnen

Laat uw gasten genieten van de lekkerste mosselwijnen!

 

Het Zeeuwse mosselseizoen gaat traditiegetrouw weer van start in juli. Eindelijk kunnen we weer gaan genieten van een pannetje verse mosselen. Mosselen eten is niet alleen lekker, het brengt ook veel gezelligheid met zich mee. Samen een ‘pannetje delen’ of tafelen met een groep vrienden gecombineerd met een goed glas wijn. Voor veel mensen genieten met een grote G!

 

Welke wijn serveer ik aan mijn gasten bij mosselen?

Mosselen zijn het lekkerst als ze op klassieke wijze worden bereid. Hierbij mag een mild droge, witte wijn met een fris fruitige smaak natuurlijk niet ontbreken, dit zorgt voor een ultieme smaakbeleving. Serveer hierbij een lekkere Pinot Blanc of Sauvignon Blanc.

 

Op onderstaande mosselen krijgt u vanaf maandag 4 juli t/m zondag 31 juli 10% korting. Hieronder hebben wij de beste mosselwijnen voor u geselecteerd!


Aimé Boucher La Bottière Touraine Sauvignon

Deze wijn is fris en fruitig van de gebruikte Sauvignon Blanc druiven.
De wijnmaker heeft een methode toegepast om de wijn ook romigheid mee te geven.
Fris met een volle smaak dus.


Land: Frankrijk, Touraine

Druif: Sauvignon Blanc

Alcohol: 13,5%

  

Haras De Pirque Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc heeft een heldere lichtgele kleur met een groene tint. In de neus frisse en delicate aroma's van grapefruit, mandarijn en groene kruiden. Een fruitige en frisse smaak met een fijne zuurgraad.

 

Land: Chili, Leyda Valley

Druif: Sauvignon Blanc

Alcohol: 13,5%

 

Casa Santos Lima Alvarinho Branco

Lichtgeel van kleur. Tropisch fruit in de geur met hints van limoen die zorgen voor complexiteit in het bouquet. Mineraliteit met een goede structuur en een mooie zuurgraad maken dit tot een heerlijke frisse wijn met een lange afdronk.


Land: Portugal, Lisboa

Druif: Alvarinho

Alcohol: 13%

 

Merwida Chenin Blanc

Een complexe, frisse en fruitige wijn met hints van groene appel, kruiden en passievrucht. De wijn heeft ook een kruidig en complex karakter door gebruik van oude wijnranken, heeft een lange verfrissende afdronk en een lange, zachte finish.

 

Land: Zuid-Afrika, Breedekloof

Druif: Chenin Blanc

Alcohol: 14%

Jason Wasker
Jason Wasker 21 Juni 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker