Mar de Frades Alba Albariño

Mar de Frades Alba Albariño: excentrieke topwijn, heerlijk bij zeevruchten!

 

Wijn afkomstig van Ramón BilbaoMar de Frades Alba Albariño de Ramón Bilbao is een Spaans wijnhuis met een lange historie die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit voor rode en witte wijnen. Voor hun rode wijnen vormt de Tempranillo druif de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende Gran Reserva's. De Bodega heeft wijnbezittingen op de beste plekken in de Rioja streek, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. Daar worden de druiven perfect rijp en krijgen ze ’s nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen.Mar de Frades Albariño, topwijn uit Spanje (12,5%)

Mar de Frades Albariño is een uitstekende witte topwijn uit Rias Baixas in noordwest Spanje. De Mar de Frades wordt modern gemaakt van het druivenras Albariño, dat de wijn zijn bleekgele kleur met aroma’s van bloemen en citrusfruit geeft. 

Zijn fijne, expressieve smaak is elegant en verfijnd, heerlijk droog en sappig met mooie zuren en bitters. Fantastisch voor liefhebbers van een droog en luxe aperitief en zeer goed te combineren bij zomerse salades en schaal- en schelpdieren.

Jason Wasker
Jason Wasker 08 Juni 2022