Brouwerij De Molen

De Historie van brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht in het Zuid-Hollandse Bodegraven. In dit kleine en gezellige dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif.


Brouwerij De Molen is een craftbeerbrouwerij en staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.


Hop & Liefde voor bieren

Behalve zeer complexe bieren worden ook bieren gebrouwen voor een breder publiek. Hop & Liefde, Bommen & Granaten en Bloed, Zweet & Tranen zijn zomaar wat voorbeelden. De naamgeving van de bieren is een belangrijk kenmerk. Datzelfde geldt voor de etiketten, waar wel veel informatie op staat.  

Onderstaande bieren zijn heerlijke frisse doordrinkbare bieren met een niet al te hoog alcoholpercentage. De perfecte keuze om te serveren op het terras of bij het eten!


De Molen Vuur & Vlam (6,2%)

De Molen Vuur & Vlam is een klassieke IPA en een heerlijke doordrinker. Zowel geur als smaak zijn zoetig met sporen van sinaasappel en limoen, maar tegelijkertijd heerlijk droog. De bittere afdronk maakt het bier helemaal af.

 

De Molen Kort & Krachtig (6,1%)

Heksen & Trollen is een Saison, een oude Belgische en Noord-Franse bierstijl. Bij hoge temperaturen gefermenteerd om het pittig en verfrissend te maken. Veel citrus in de smaak, maar met een bittere afdronk.

 

De Molen Water & Vuur (6,0%)

Een mooi gebalanceerde troebele NEIPA met een tropische neus en door het gebruik van de Citra en Lemondrop hopsoorten een goede citrus afdronk. 


Bierista's waarderen de bieren zeer, getuige de gemiddeld zeer hoge beoordelingen oplopend tot een 9!

Jason Wasker
Jason Wasker 08 Juni 2022