Teperberg wijnen

Teperberg wijn
kwaliteitswijnen uit Israël sinds 1870!

 

Het verhaal van Teperberg
In 1830 besluit Avraham, een jongen uit Odessea om te emigreren naar Oostenrijk om duizend jaar oude wijnen te bestuderen. Dit na enkele jaren gedaan te hebben besluit hij terug te keren naar Israël waar hij vervolgens Teperberg Winery sticht. De eerste familie-winery die zicht in de moderne tijd vestigde in het land. Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg.

 

De oudste wijngaard van Israël
Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee de oudste wijngaard en op drie na de grootste in Israël! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan 9 miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Judea en draagt van oorsprong de naam Efrat.


Vijf generaties van wijnbouwtradities
Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij.

 

De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. 

 

Teperberg Impression Gewurztraminer
De Gewurztraminer is een koshere wijn met subtiele tonen van bloemen en aroma's van tropisch fruit en lychees. De wijn heeft een zachte en aangename textuur van zoete en zure tonen.

Land: Israël
Druif: Gewurztraminer
Alcohol: 12,5%


Teperberg Impression Chardonnay
Teperberg Chardonnay is een goudgele, rijke koshere wijn. In de geur aroma's van citrus en vanille, die in de smaak terugkomen. De Chardonnay heeft een mooie textuur en stevige afdronk.

Land: Israël
Druif: Chardonnay
Alcohol: 12%


Jason Wasker
Jason Wasker 03 Juni 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker