Dik & Schil

Dik & Schil
Het duurzame alternatief voor jouw favoriete drank!

Dik&Schil maakt sterke drank van koffiedik en sinaasappelschillen die overblijven bij horecagelegenheden. Deze grondstoffen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de lekkerste dranken.


Premium Orangecello (28% alcohol)
Dik&Schil Orangecello wordt (hand)gemaakt van sinaasappelschillen die afkomstig zijn uit de horeca. Deze schillen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Het resultaat is een heerlijke premium Orangecello: een lekker fruitig en fris drankje. Een lekker zoet karakter met een fijne zachte afdronk. Heerlijk ijskoud te nippen of te mixen in een heerlijke cocktail recepten, zoals bijvoorbeeld een Orangecello Mule. Een Orangecello voor ieder moment van de dag.

 

Bakkie Pleur Koffielikeur (20% alcohol)
Bakkie Pleur Koffielikeur wordt gemaakt van koffiedik afkomstig uit de horeca. Ook proef je een klein vleugje sinaasappel. Ze hebben namelijk ook een beetje sinaasappelschil toegevoegd van schillen die overblijven bij het persen van verse jus. Met een pure smaak van koffie is deze likeur heerlijk om te nippen. Ook kun je er de lekkerste cocktails mee maken, zoals bijvoorbeeld een Espresso Martini!

 

Circulaire Gin (42% alcohol)
Circulaire gin, hoe dan? Dik&Schil’s circulaire gin is gemaakt met sinaasappelschillen die afkomstig zijn uit de horeca. Ook hebben wij reststromen van Koppert Cress gebruikt. In deze zachte en kruidige gin krijgen Kaffir Lime Leaves, Cardamom Leaves en Shiso Leaves een tweede leven. Het resultaat is een heerlijke zachte citrus gin met een verrassende kruidige twist. Een unieke gin, zacht genoeg om puur te nippen maar ook perfect voor een cocktail of gin tonic.

 


Het verhaal
Meer weten over het ontstaan van Dik& Schil? Kijk dan deze video waarin Branco vertelt hoe het avontuur begonnen is.Jason Wasker
Jason Wasker 04 Mei 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker