Het Nest bieren

Het Nest bieren
De lekkerste troeven in uw hand!

Het Nest bieren van Brouwerij het Nest, u kent ze wel… De bieren waarvan de etiketten lijken op speelkaarten. Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden. Begonnen als proefclub, uitgegroeid tot hypermoderne brouwerij!


We gaan 22 jaar terug de tijd in
In 2000 startten een groep vrienden een besloten bierproefclub “de Orde van de Zatte Mus”, met als logo twee mussen met een biertje in hun nest. Tijdens de proeverijen werden er lekkere bieren waargenomen maar ook zeker minder lekkere. Vanuit daaruit ontstond er een idee van ‘dit kunnen wij veel beter’, zo besloten een aantal proevers om in 2006 bij een lokale biergilde een cursus bierbrouwen te volgen.


In 2006 zagen de eerste amateur-brouwsels het levenslicht, waarbij even later een mooie 3e plaats werd veroverd op het Open Nederlands Kampioenschap voor amateur-brouwers. Het ‘signaal’ om met één van de recepten verder te werken. In 2007 werd de eerste blijver en klassieker geproduceerd, dat later de naam ‘Schuppenboer’ zou krijgen. Inmiddels kunnen we niet meer om Brouwerij het Nest heen, de bieren worden verkocht in verschillende landen en continenten.


De lekkerste lentebieren van Brouwerij Het Nest
Proef de klassieker ‘Schuppenboer’ of verwen uw gasten met een KoekeDam, HertenHeer of PokerFace. Brouwerij Het Nest staat beken om zijn verrassende smaakcombinaties!Wist u dat er sinds 2017 bieren worden verkocht in Brazilië, waar ze gebrouwen worden door een plaatselijke brouwerij?

Profiteer nu van 10% korting op onderstaande bieren! Deze actie is geldig tot en met zondag 5 juni 2022.


Jason Wasker
Jason Wasker 03 Mei 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker