Willem's Wermoed

Willem’s Wermoed
De eerste Nederlandse vermout!

 

De reis van Willem’s Wermoed begon in 2015 bij de Amsterdamse Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een grote botanische tuin met een bloeiende collectie. De rijke selectie aan planten en kruiden in de Hortus vormen de inspiratiebron voor de creatie van hun premium botanische vermout.

De naam Willem is geïnspireerd op de verschillende ontdekkingsreizigers die tijdens de gouden eeuw het onbekende omarmde. Wermoed is de oud Nederlandse naam voor alsem, een van de ingrediënten waar vermout zijn naam aan te danken heeft.


Vermout basis
Als basis van Willem’s Wermoed vermout is er gekozen voor kwalitatief hoogstaande Franse en Spaanse witte wijnen gecombineerd met verschillende botanicals. Van alsem tot dennentoppen, alles wordt onder andere gemaakt met Nederlandse ingrediënten. Deze combinatie zorgt voor subtiele smaken, ervaar ze wanneer je Willem’s Wermoed drinkt!


Hoe drink je vermout?
Vermout is laag in alcohol en dus mooi als basis voor cocktails. De Dutch Dry van Willem’s Wermoed kun je puur drinken of met wat ijs – on the rocks, maar hij combineert ook heel goed met bruin/tonic water. 

***** Het Parool beoordeelde Willem's Wermoed met vijf sterren voor smaak & design. *****

Jason Wasker
Jason Wasker 05 April 2022