Ontdek Lowlander

Lowlander bier, authentiek brouwen met botanicals!

De Amsterdamse bierbrouwerij ‘Lowlander Beer’ is ontstaan in 2015 door oprichter ‘Frederik Kampman’. Frederik verhuisde zo’n 10 jaar geleden naar Engeland waar hij vervolgens aan de slag ging in een bierbrouwerij. Hier een geringe tijd gewerkt te hebben besloot hij naar een kleiner bedrijf over te stappen, een bedrijf gekomen met een gin-distilleerderij. Samen met de distilleerders bedacht hij daar onder meer nieuwe merken. Helemaal vanaf concept, receptuur tot ‘hoe gaan we dat verkopen?’. Hoe serveren we het? Welke cocktails kun je ermee maken? Welke gin & tonics?”


Botanicals in bier
Frederik lanceerde in de loop der tijd meerdere gin-merken toen hij opeens dacht: ‘Wat als je die kruiden en specerijen in het brouwproces zou gebruiken in plaats van in het distilleerproces?’. Dat is eigenlijk de oorsprong van het bedrijf. Dat is hij verder gaan onderzoeken. Er bleek een hele rijke geschiedenis te zijn in Nederland van de brouw met kruiden en specerijen in.” Het is algemeen bekend dat het brouwen met kruiden en specerijen voornamelijk in de middeleeuwen gebeurde, op dat moment was er immers nog geen hop. Het brouwen met botanicals gebeurde voornamelijk in de grote handelssteden, waaronder Amsterdam, daar was een erg rijke brouwdynamiek. Frederik is zichzelf erin gaan verdiepen, hij vond het fascinerend.
Want dit maakte het niet alleen tot een persoonlijke passie, om die gin en botanicals in het bier te stoppen. Er was dus ook die historische link.


Specifiek en onderscheidend

De botanicals in ieder bier zijn zijn geïnspireerd op één specifiek verhaal uit de zeevaartgeschiedenis van Nederland, wat deze bieren nog specialer maakt. Lowlander Beer, eigenzinnige botanische bieren met verrassende smaken uit de lage landen! Lowlander heeft inmiddels 15 waanzinnige bieren in hun assortiment.

 

Ontdek Lowlander Wit 0.00% en IPA 0.3%
Proef de verrassend lekkere frisse bieren van Lowlander in deze lenteperiode. Eigenzinnig, uniek en alcoholarm!


Jason Wasker
Jason Wasker 04 April 2022

Eerdere blogs van Jason Wasker