Grüner Veltliner Spiegel

Een Grüner Veltliner uit de beste wijngaard van Steineiger!


De Grüner Veltliner Spiegel, een van de topwijnen van Weingut Karl Steineiger is afkomstig uit de wijnstreek Kamptal in Oostenrijk. Weingut Karl Steininger is gevestigd in Langenlois, dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden is dit de grootste wijnstad van het land. De witte Grüner Veltliner druif is in deze regio waanzinnig populair, kenmerkend omdat meer dan de helft van alle Steineiger wijnen van deze druif afkomstig is. De naam ‘Spiegel’ heeft hij te danken aan de naam van de wijngaard.

Van verbouwen naar kunst
De Grüner Veltliner krijgt door de oude stokken veel voeding uit de kalkrijke bodem maar ook veel zonuren, omdat de wijngaard op de beste helling staat. De koelte van de nacht maakt dat deze wijngaard uniek is en men een hoge kwaliteit kan maken. In de wijngaard wordt de verbouwing van deze waanzinnige druif tot kunst verheven door hun eigen filosofie! Wijn maken die het fruit en karakter van de druif tonen, ze houden namelijk van erg van stilistiek. Steineiger ontwikkeld smaken die herkenbaar, veelzeggend en van hoge kwaliteit zijn!

Ontdek de Grüner Veltliner Spiegel
In de geur een samenspel van witte bloemen, vers wit fruit, witte peper en wat kruisbes. Ervaar in de mond rijpe smaken met frisse tonen van citrus fruit en groene paprika. De smaak is mondvullend. Met een zuiver zuurtje in afdronk.


Herkomst: Kamptal, Oostenrijk
Druivensoort: Grüner Veltliner
Alcohol: 13%
Serveertemperatuur: 10%


Jason Wasker
Jason Wasker 04 Maart 2022