De lekkerste witbieren van Jopen

Serveer de lekkerste witbieren van Jopen! Nu met extra korting!

Sinds 1994 brouwt brouwerij Jopen, gevestigd in Haarlem zijn overheerlijke bieren. Ze timmeren aan de weg om speciaal te zijn. “Speciale bieren” brouwen is het doel, met elk zijn unieke smaak en uitgesproken ambachtelijke karakter, dat doen ze zeer verdienstelijk! Inmiddels zijn ze een begrip als het gaat om ‘craft bier’, niet alleen in Haarlem, maar ook ver daarbuiten. Sinds 2010 worden de bieren op een unieke locatie gebrouwen, namelijk in de Jopenkerk. De voormalige Jacobskerk in Haarlem.


Jopen staat voor OPEN: open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. Inmiddels hebben ze maar liefst 64 zeer diverse craft bieren in het assortiment. 

Het voorjaar is weer begonnen, de eerste zonnige dagen zijn al in aantocht, dus het is ook weer tijd voor witbier. Een heerlijke dorstlesser op het terras mag natuurlijk niet ontbreken. Laat uw gasten kennismaken met de heerlijke witbieren van Jopen, vol karakter en verrassend van smaak!


Jopen Adriaan Wit (5,0%)
Proef de zomer met Jopen Adriaan Wit. Dit witbier bevat niet alleen tarwe en haver, maar ook mooie kruiden. De blonde Jopen Adriaan Wit heeft een frisse zachte beginsmaak met veel fruitige tonen uit de korianderzaad en Curaçaoschillen. Zeer dorstlessend en ideaal op een zonnige dag.


Jopen Neder Wit (5,5%)
Deze White IPA is een frisse kruising tussen een Weizen en een hoppige New England IPA. Het blonde biertje combineert de troebelheid, hoppigheid en extra fruitige tonen van een NEIPA met de frisheid en aardse tonen van een Weizen. Neder Wit is vol, mild bitter en lichtzuur.


Jopen Dubbel Wit (6,5%)
Jopen Dubbel Wit is een troebel dubbel Witbier met een kruidige ondertoon.
Frisse tonen van citrus en kruidnagel, verfrissend, dorstlessend en met karakter.

Wist u dat brouwerij Jopen is vernoemd naar grote houten vaten van vroeger die Jopen werden genoemd?

Jason Wasker
Jason Wasker 07 April 2023

Eerdere blogs van Jason Wasker