Fritz-Kola

Dass machen wir besser!

Fritz-Kola ontstaat in 2003 als de Hamburgse jeugdvrienden Mirco Wiegert en Lorenz Hampl met 7.000 euro startkapitaal en een hoop doorzettingsvermogen besluiten een nieuwe cola in de markt te zetten. Een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola's van de grote bedrijven. 'Dass machen wir besser!' beloven ze elkaar. Een afspraak die ze vervolgens dubbel en dwars nakomen. Lokaal begonnen, sluit eerst het Duitse publiek Fritz-Kola in hun hart. Inmiddels vliegen de frisdranken van Fritz-Kola ook in andere Europese landen, waaronder Nederland , over de toog. 

Fritz-Kola bouwt relaties
De twee oprichters pakken de zaken duurzaam aan, bijvoorbeeld door uitsluitend duurzame ingrediënten te gebruiken en Fritz-Kola te bottelen in recyclebare flessen. Ook doen ze bij voorkeur alleen zaken met familiebedrijven. Dit vanuit de overtuiging dat je daar echte relaties mee op kunt bouwen die bijdragen aan een betere samenleving. 

Een frisassortiment met een boodschap
Fritz-Kola is volledig vrij van kunstmatig toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Met Fritz-Kola zet je een verrassend nieuw assortiment frisdranken op je kaart en maak je een statement tegen de grote frisdrankproducenten voor wie duurzaamheid iets is waar anderen zich maar mee bezig moeten houden. 

Zoe van Aken
Zoe van Aken 07 September 2021

Eerdere blogs van Zoe van Aken