Dik&Schil, duurzaam genieten!

Puur circulair genieten!

Dik&Schil maakt sterke drank van koffiedik en sinaasappelschillen die overblijven bij horecagelegenheden. Deze grondstoffen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de lekkerste drankjes.

Premium Orangecello
Dik&Schil Orangecello wordt (hand)gemaakt van sinaasappelschillen die afkomstig zijn uit de horeca. Deze schillen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Het resultaat is een heerlijke premium Orangecello: een lekker fruitig en fris drankje. Een lekker zoet karakter met een fijne zachte afdronk. Heerlijk ijskoud te nippen of te mixen in een heerlijke cocktail recepten, zoals bijvoorbeeld een Orangecello Mule. Een Orangecello voor ieder moment van de dag.

Door het toepassen van traditionele en moderne productie technieken heeft deze Orangecello een unieke smaak. De traditionele limoncello methode houdt de drank fris en vol rijke oliën. Het moderne destillatie proces geeft een extra krachtige en volle smaak. Dit komt samen in de Orangecello en vormt een frisse, volle en zacht smaak; een explosie van sinaasappel. 

Bakkie Pleur Koffielikeur
Bakkie Pleur Koffielikeur wordt gemaakt van koffiedik afkomstig uit de horeca. Ook proef je een klein vleugje sinaasappel. Ze hebben namelijk ook een beetje sinaasappelschil toegevoegd van schillen die overblijven bij het persen van verse jus. Met een pure smaak van koffie is deze likeur heerlijk om te nippen. Ook kun je er de lekkerste cocktails mee maken, zoals bijvoorbeeld een Espresso Martini!

De koffiedik die verwerkt wordt in deze koffielikeur is uitsluitend afkomstig van Moyee Coffee. Deze koffie is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook helemaal FairChain. Dit is nog een stapje bovenop Fairtrade, waarbij het branden en het verpakken van de koffie gebeurt in het land van herkomst. Zo blijft er meer geld bij de boeren die het verdienen. 

Het verhaal
Meer weten over het ontstaan van Dik& Schil? Kijk dan deze video waarin Branco vertelt hoe het avontuur begonnen is. Zoe van Aken
Zoe van Aken 03 Augustus 2021

Eerdere blogs van Zoe van Aken