The best (Amster)Dam Gin!

Vanuit het hart van onze hoofdstad, vlakbij de Dam, brengt de Lucas Bols distilleerderij je Damrak Gin.


Damrak, een authentiek Amsterdams gin-merk voor zowel cocktail lovers, als degenen onder ons die liever geen alcohol drinken. Met verse citrustonen, zijn ze alles behalve een standaard London Dry Gin. Zij zijn een echte Amsterdammer: trots maar toegankelijk, slim en toch oprecht, scherp maar diep van binnen soepel en charmant. Heerlijk in een gin & tonic, geserveerd met een schijfje sinaasappel of twee.Damrak Gin
Het basisdestillaat bestaat uit Curaçao sinaasappels van de beste kwaliteit. Het distillaat van deze schillen karakteriseren de zachte citrussmaak van Damrak Gin; zoals een triple-sec-likeur zonder suikers. Valencia sinaasappels geven Damrak zijn zoete en onderscheidende aroma en de citroenen zorgen voor de frisheid. In elke gin zitten jeneverbessen, hoewel ze doelbewust minder jeneverbessen hebben toegevoegd, zijn ze nog steeds duidelijk te proeven en te ruiken. Het toevoegen van kruiden en specerijen zoals engelswortel, kaneel, lavendel en steranijs leidt tot de unieke smaak van Damrak Gin. 

Hoe geniet je het meest van Damrak Gin?
De beste perfect serve maak je door gewoon wat tonic toe te voegen aan Damrak Gin, geserveerd met ijs en 1 of 2 stukjes sinaasappel. Maar Damrak Gin is ook heel geschikt voor andere gin cocktails, zoals een Negroni of een Amsterdam Gin-Gin Mule. Damrak Virgin
Het maken van een fantastisch non-alcoholisch drankje, zonder het verliezen van smaak is niet gemakkelijk. Maar Damrak zou geen echte Amsterdammer zijn als ze het niet bleven proberen. Na 2 jaar mixen, blenden en perfectioneren van het recept, is het ze gelukt. En ja, daar zijn ze trots op! Want zelfs met 0% alcohol heeft de Damrak Virgin zijn unieke smaak. 

Hoe geniet je het meest van Damrak Virgin?
Je hoeft niet moeilijk te doen met Damrak Virgin. Vul een copaglas met ijsblokjes, Damrak Virgin, tonic en garneer met sinaasappelschijfjes. Maar je hebt nog veel meer opties met Damrak Virgin, zoals een No Ginlet of Virgin Paloma. 

Zoe van Aken
Zoe van Aken 02 Augustus 2021

Eerdere blogs van Zoe van Aken