Searoop, biologische Zeeuwse siroop

Wij zijn een nieuw drankje rijker: Searoop

Searoop is een biologische homemade limonadesiroop uit Zeeland op basis van versgeperste biologische appels en kruiden uit de duinen. Heerlijk verfrissend met (bruis)water, in een cocktail of een mocktail en lekker als dressing in een salade.

Searoop is een biologische siroop naar recept van Conny Schoenmakers uit Burgh-Haamstede. Zij stond aan de wieg van Zeeroop, siroop die ze maakte met zorg en respect voor de natuur met een kleine footprint. Ze plukte haar bessen en kruiden op de fiets in het duingebied van Westerschouwen. JB Diesch heeft het initiatief genomen om deze siropen verder te ontwikkelen onder de naam Searoop. De smaken die zij op de markt hebben gebracht:

Zwarte bes, Lavendel & Roos
Searoop zwarte bes, lavendel, tijm & salie is te typeren als ‘bessig’ met een zoetige afdronk maar door de aparte smaak van de lavendel niet te zoet. Prima dorstlesser of lekker als aperitief.

Rozemarijn, Citroenmelisse & Tijm
Searoop rozemarijn, citroenmelisse & tijm heeft een frisse, zachte siroopsmaak die makkelijk mixt en een echte allemansvriend is. Kan op elk moment van de dag gedronken worden en gaat goed samen met groenteschotels en hartige taarten.

Duindoorn, Meidoorn & Salie
Searoop duindoorn, meidoorn & salie smaakt bijna citrus-achtig zonder dat er citrus in zit. De salie maakt het af tot een verfrissende aangename siroop die je lekker doordrinkbaar is. Past goed bij zoete aardappel- en pompoengerechten, kaasplankjes en desserts.

Rabarber, Zeevenkel & Zeekraal
In Searoop rabarber, zeevenkel & zeekraal komt de zilte smaak goed naar voren. Deze siroop heeft een anijsachtige afdronk. Natuurlijk lekker om zo te drinken als tussendoor voor op ieder moment van de dag. Ook gaat deze smaak perfect samen met alle zeevruchten zoals bij oesters en mosselen.

Krijg deze maand een aantrekkelijke introductiekorting op deze heerlijk Searoop Limonadesiropen!


Zoe van Aken
Zoe van Aken 31 Mei 2021

Eerdere blogs van Zoe van Aken