Brasserie LeFort

Krijg nu 15% korting op de bieren van Brasserie LeFort!

In 1898 maakt Omer Vander Ghinste voor het eerst kennis met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort aan het plein in Kortrijk. Felix startte die brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar.

Toen Felix Verscheure in 1911 overleed, had hij echter zowel zijn kinderen als zijn schoonkinderen overleefd. Marguerite Vandamme erft de brouwerij en heel wat cafés in Kortrijk. Het brouwen wordt stopgezet en overgebracht naar Bellegem. 

Brasserie Lefort
LeFort is een complex, donker bier met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak.

Tripel Lefort (beste tripel ter wereld - world beer cup + world beer awards 2018)
Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.

Bestel de bieren hieronder met 15% korting! De actie loopt tot en met 1 november 2020. 

Zoe van Aken
Zoe van Aken 30 September 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken