CORNET Smoked

Na de succesvolle lancering van CORNET in 2014 lanceren de brouwers van Brouwerij De Hoorn - Cornet Smoked - een uniek blond Belgisch bier dat door toevoeging van gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen een subtiel 'smoked' karakter in geur en smaak krijgt.

Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van CORNET. Maar door de extra rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang. Het zachte karakter haalt de scherpe kantjes van elk gesprek en versterkt de dialoog. Daarom is CORNET Smoked een speciaalbier met een al even speciale missie: mensen verbinden. 

De uniek 'smoked' smaak wordt verkregen door het gebruik van geturfde (peated malt) en het toevoegen van extra gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Een historische handeling die ons terugbrengt naar het ontstaan van bier brouwen, toen mout nog natuurlijk gedroogd werd boven vuur. Dit gaf het bier destijds een 'smoked' smaak. Dankzij de unieke perfect serve met échte rookbeleving wordt die 'smoked' smaak versterkt en worden extra aroma's toegevoegd. Zo worden alle zintuigen nog meer geprikkeld. CORNET Smoked samen drinken wordt zo samen beleven. Ook tussen de barman en zijn klanten, die dankzij de unieke perfect serve een warme ambiance creëert en van zijn café een thuis maak waar mensen echt samen kunnen genieten en zich verbonden voelen. 

Zoe van Aken
Zoe van Aken 29 September 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken