Het Nest Herfst- en winterbieren

Nu de donkere dagen weer voor de deur staan, biedt Brouwerij Het Nest de mogelijkheid voor het reserveren van een aantal van hun heerlijke winterse bieren. 

De kelder van deze jonge brouwerij (2015) biedt voldoende plaats om de bieren uit hun vaste assortiment op vaten te laten rijpen. Deze vaten worden nauwkeurig op basis van kwaliteit geselecteerd. De kwaliteit van het gebruikte vat bepaalt immers de kwaliteit van het verkregen bier. Na een rijpingsperiode van minstens 6 maanden ontstaat er een nieuwe versie. Afhankelijk of de keuze is gevallen op cognac-vaten, whisky-vaten of wijnvaten, maakt dat het bier zijn geheel eigen smaak bereikt.

Verras uw gasten dit najaar met deze zeer smaakvolle bieren op een herfstachtige middag of een donkere winteravond.
Gezien de beperkte oplage van de bieren kunnen we deze enkel aanbiedingen op basis van inschrijving. 
Neem voor uw reservering contact op met Rico van Mourik via rico@brouwerijhetnest.be of via 06-50221491.
Voor alle bieren geldt OP=OP, wees er bij interesse dus snel bij!

SchuppenBoer Winter (blond - 10%)
Een speciale op rum-vaten gerijpte versie van de SchuppenBoer Grand Cru die ze enkel in de wintermaanden afvullen. Om tot een mooie balans te komen tussen de rum, het hout van het vat en het bier, laten ze één helft een jaar en de tweede helft 6 maanden rijpen op deze vaten. Dit bier is in 2018 en 2019 verkozen tot beste Belgisch winter- en Kerstbier. 

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged (blond - 8%)
Een op Belgian Owl Whiskyvaten gerijpte versie van hun tripel. Combinatie vanille, whisky en fruittoetsen van de SchuppenBoer. 

SchuppenBoer Maxima (blond - 14,9%)
Met Maxima zoeken ze de limieten van hun brouwinstallatie op. Het resultaat is een zoet tot licht bitter bier waarin je de alcohol nauwelijks opmerkt. 

SchuppenBoer Maxima Calvados Barrel Aged (blond - 14,%)
Een zwaar gepimpte versie van hun tripel en Grand Cru. Om het helemaal krankzinnig te maken, gaan ze dit bier ook nog eens laten rijpen op calvadosvaten. Veel gekker dan dit gaan ze het niet meer kunnen verzinnen!

SchuppenBoer Grand Cru Brandy Barrel Aged (blond - 10%)
Hun SchuppenBoer Grand Cru is een sterk blond bier van 10% vol. alcohol. Dezelfde ingrediënten als hun tripel, maar met extra hop en een zwaardere moutstorting. De smaak is moutig zoet met een hint van sinaasappel en abrikoos. Als extra is dit geweldige bier meer dan een half jaar gerijpt op Franse brandyvaten. 

Wild Card Sweet Cherry (Sweet sour - 7,5%)
Dieprode kleur met roze schuimkraag met een fruitige neus. Mooi gebalanceerde smaak van zoet en zuur, daarna komen de krieken mooi op de voorgrond. Licht zurige verfrissende afdronk. Zoe van Aken
Zoe van Aken 22 September 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken