Delirium Tremens

Delirium: Lekker gestoord

Delirium Tremens werd voor het eerst gebrouwen op 26 december 1988. Het brouwersteam produceerde het bier op aandringen van Italië. Het unieke karakter van Delirium schuilt in de 3 verschillende gisten en het originele aardewerken flesje. 

Een flinke scheut alcohol ontvlamd als het ware in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.

Brouwerij Huyghe
Het brouwen van bier is een eeuwenoude traditie op de Appelhoek in Melle. De mammoetjaren van de lokale bierkunst dateren zelfs al van de 17de eeuw. Vanaf 1902 zet ene Leon Huyghe zijn eerste voetstappen in de plaatselijke brouwerij. In de jaren die volgen leidt Leon de brouwerij de moderniteit binnen en in 1989 ziet een trots roze olifantje het levenslicht. 

In 1925 krijgt Leon Huyghe familiale versterking van zoon Albert en 
schoonzoon Louis en wordt de brouwerij officieel herdoopt tot Brouwerij L. Huyghe. Vandaag roert met Alain De Laet de 4de generatie Huyghe in de brouwketels.

Door de jaren heen prijkt een uitgebalanceerd assortiment met een uniek smakenpallet bovenaan het prioriteitenlijst van Brouwerij huyghe. Het streven naar topkwaliteit gaat gepaard met zorg voor een verantwoordelijkheid tegenover mens en milieu. 
Delirium Tremens Krat 24x33cl is nu in de aanbieding! De actie loopt tot en met
27-9-2020.Zoe van Aken
Zoe van Aken 31 Augustus 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken