Genieten doe je met Luc Pirlet!

Krijg nu 20% korting op de geselecteerde wijnen van Luc Pirlet! 

Luc Pirlet is een Bourgondische Belg die in de Languedoc is neergestreken. De wijnen van Domaine Luc Pirlet zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen Narbonnen en de streek van Limoux in de richting van de Pyreneeën. Het Domaine zelf ligt zo'n 20 kilometer van de prachtige citadel Carcassone en brengt een grote verscheidenheid aan wijnen voort. Er loopt echter een belangrijke rode draad door het assortiment: kwaliteit.

Kwaliteit in de wijngaard: zonder rijp fruit is het niet mogelijk een goede wijn te maken. De wijngaarden van Pirlet liggen in de hoger gelegen gebieden van de Languedoc en hebben verschillende 'terroirs': met name klei-kalk-, grind- en kiezelhoudende gronden. De rendementen worden laag gehouden om een zo hoog mogelijke smaakconcentratie te krijgen.

De belangrijkste doelstelling is om jaar-in-jaar-uit een constante kwaliteit te bewerkstelligen. Dit doet men met de modernste vinificatietechnieken in kleinere vaten dan normaal. Luc Pirlet zelf: "het gaat ons niet om het wijnjaar, onze wijnen moeten ieder jaar goed zijn". 

Het allerbelangrijkste aan een goede fles wijn is uiteraard de wijn zelf. Wijn is echter steeds meer een marketingproduct, kort gezegd: het oog wil ook wat, het product moet 'af' zijn. De wijnen van Pirlet hebben een uitstraling die erbij past: chique, representaties en stijlvol.De actie loopt tot en met 26 juli 2020!


Zoe van Aken
Zoe van Aken 13 Juli 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken