Graham's Blend No.5 White Port

Nieuw in ons assortiment!

Graham's Blend Nº5 vertegenwoordigt een frisse en hypermoderne benadering van Witte Port. Het is de allereerste Witte Port die speciaal is gemaakt om te mixen. Lichter, scherper en frisser dan elke andere Witte Port op de markt. Blend Nº5 bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze geven de blend een fruitig smaakprofiel in de mond met de perfecte balans van droogheid die voortreffelijk combineert met tonic.

Ligging  
Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke schist bodem, levert de perfect omstandigheden voor de White Port van Graham's. 

Vinificatie
De druiven zijn handgeplukt van 2 stokken: Malvasia Fina & Moscatel. Vervolgens worden deze geperst en begint tijdens de fermentatie de natuurlijke gist. Zodra het gewenste suikerniveau is bereikt wordt brandewijn (77% ABV) van een neutrale druif toegevoegd. Dit brengt de ABV tot 19% - waarna de fermentatie gestopt wordt. Botteling vindt vervolgens plaats nadat de wijn drie maanden heeft gerust. Zodoende is de wijn zo jong en fris mogelijk!

Wijn en spijs
50 ml Graham’s Blend Nº5, aangevuld met je favoriete tonic, veel ijs en garneer het geheel dan met limoen en munt.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 26 Mei 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken