Salentein Barrel Selection

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein, dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

De druiven voor de Barrel Selection serie komen uit verschillende wijngaarden van Bodegas Salentein. Tussen de 1050 en 1700 meter hoogte groeien de druiven voor wijnen met een breed en toegankelijk palet als gevolg. Je proeft de eigenschappen van het bijzondere wijngebied Valle de Uco in Mendoza.

De Barrel Selection van Salentein kenmerkt zich door opvoeding in eikenhouten vaten. De rijping in houten vaten geeft aan de ene kant de wijn meer structuur en smaak, maar zorgt er ook voor dat de wijn zijn scherpe kanten verliest.

Krijg bij afname van 6 flessen Salentein Barrel Selection de 6e fles GRATIS! 

De actie loopt tot en met 5 januari 2020.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 12 December 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken