Jameson Irish Coffee

Als het gaat om koffiedranken, is er niets meer typisch dan een kleine druppel Jameson Irish Whiskey toe te voegen om de koude winterdagen aangenamer te maken! Laat je klanten het diner in stijl afsluiten met deze heerlijke Irish Coffee!


In 1780 legde John Jameson in Dublin de basis voor zijn whiskey. Hij bleek een moedig man, want het zou uitgroeien tot 's werelds meest favoriete Ierse whiskey. Zijn motto hierbij was "Sine Metu", wat zonder vrees betekent en nog steeds vermeld staat op iedere fles Jameson.

Om de meest verfijnde whiskey te kunnen produceren, moedigde hij boeren uit de omgeving aan om de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werdgeïnvesteerd in alleen de allerbeste vaten en zijn werknemers behoorden tot de best betaalde uit de regio. Vrijgevig als hij was, proefden ze dan ook met regelmaat samen de nieuwe lading. Op zijn beurt zorgde dit weer voor betere whiskey; want loyaliteit leidt tot kwaliteit. 

De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey, maken Jameson uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt.

Jameson Irish Whiskey (100cl) is tot en met 5 januari 2020 in de aanbieding voor €19,99 excl. BTW!


Zoe van Aken
Zoe van Aken 09 December 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken