Alain Mathias Chablis

De Chablis is niet voor niets zo’n legende, de wijn is het levende voorbeeld van het ultieme terroir. De Chardonnay-druif, waarvan de Chablis wordt gemaakt, is de ster van het aanpassen naar omstandigheden en hier het maximale uithalen. Ze heeft haarfijn door dat de bodem rond Chablis uniek is, en mag zich graag voeden met de mineralen uit de grond. De bodem rond Chablis stond lang, héél lang geleden (lees: miljoenen jaren geleden) nog onder water. De opgedroogde bodem krioelt van de oesterfossielen, die op hun beurt boordevol mineralen zitten en dit afgeven aan de kalkrijke gronden. Deze bodem in combinatie met het relatief koele klimaat, zorgt ervoor dat de wijn haar mineraliteit en frisse zuurtje krijgt.

Domain Alain Mathias
Op het Domaine Mathias heten Carole en Bastien u van harte welkom op het familiedomein van 13ha wijngaarden, gecreëerd in de jaren ‘80 door Alain Mathias, de vader van Bastien. Het is een zeer veelzijdig wijndomein met een productie van witte, en rode wijnen op de vlaktes van Chablis, Bourgogne AOC, Epineuil. Sinds 2015 is Domaine Mathias biologisch gecertificeerd en hecht de familie Mathias bijzonder veel belang aan ‘respect voor de natuur en het milieu’. Integraal ploegen, wieden en grondbewerking, behandelingen tegen ziekten van de wijnstok met biologische afbreekbare middelen door de regen, getuigen van een goede beheerste landbouw.

Carole en Bastien, oenologen opgeleid in Dijon, hebben hun hart verpand aan hun beroep als wijnbouwer. Zij brengen hun adviezen en vaardigheden mee om de 30 jaar ervaring van Alain Mathias aan te vullen en zo de mooiste wijnen te ontwikkelen.

Alain Mathias Chablis
Een mooie strogele kleur. Deze biologische wijn is fris in de geur met minerale, citrustonen. In de mond hebben we een volle smaak van een pittige, droge witte wijn, die de smaakpupillen enorm plezieren. Fris, knisperend en zacht in de afdronk.

Alain Mathias Petit Chablis
Petit Chablis doet deze wijn tekort! Mooie licht strogele kleur. In de neus hebben we een frisse, minerale, citrusgeur. In de mond hebben we een pittige, droge witte wijn, die de smaakpupillen plezieren. Fris, knisperend en zacht in de afdronk.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 31 Augustus 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken