Quint Sangria

Krijg 10% korting op Quint Sangria!

QUINT bvba is opgericht is 1990 in Belgie en produceert een qualitative en unieke sangriabasis. In tegenstelling tot traditionele sangria’s met alcoholgehaltes van 6% tot 10%, QUINT bewaart de volle smaak van zijn product door het niet aan te lengen met water en heeft daardoor een alcoholgehalte van 15%.

Om u een korte uitleg te geven hoe traditionele sangria’s gemaakt worden in tegenstelling tot QUINT sangria: traditionele sangria’s word tafelwijn en soms zelfs met “leftovers” gebruikt met alcoholgehalte van 9 tot 11% waarna er glucose, zoetstoffen en smaakstoffen worden aan toegevoegd, daarna reduceert met de sangriawijn tot 8 à 7% door er water aan toe te voegen waardoor er smaak, kleur en kwaliteit verloren gaat.

QUINT sangria daarentegen gebruikt Spaanse kwaliteitswijnen. Voor rode QUINT sangria wordt gemaakt met Garnacha, Bobal and Temperanillo. Voor witte QUINT sangria gebruiken ze Airen, vervolgens wordt er suiker, natuurlijke fruitextracten en alcohol toegevoegd om constante 15% alcoholgehalte te verkrijgen. Hierdoor is er geen verlies van smaak, kleur en kwaliteit.

De huidige eigenaars zijn gestart met de productie in 1990, in de eerste 5 jaar zijn er kleine aanpassingen gebeurd op aanraden van de klanten om QUINT sangria de perfecte smaak te geven. Bij aanvang werd er enkel geleverd aan bars, restaurants en taverns en dit om een beter product te leveren aan de horeca dan verkrijgbaar was in de supermarkten… QUINT sangria is na 25 jaar een gevestigde waarde op de Belgische markt, toen er gestart werd met de verkoop werd er gefocust op de Belgische kust, vakantieplaatsen en fietsroute. Hierdoor kwam er steeds meer de vraag van consumenten om QUINT sangria ook te consumeren thuis op BBQ’s, trouwfeesten en andere homeparties en zelfs gewoon als hun dagelijkse aperitief. Door deze vraag werden nieuwe kleinere verpakkingen ontworpen en een luxe fles, die de kwaliteit van QUINT sangria toont. Er werd gestart met de verkoop van QUINT sangria in de supermarkten en andere groothandels.

Om de kwaliteit te behouden en te voldoen aan de vraag werd de productie overgebracht van België naar Madrid, Spanje waar dit nog steeds manueel gebeurd. Dit was een logische stap, daar de wijn uit die regio naar België voordien verscheept werd.

Zodoende kan QUINT steeds dezelfde kwaliteit blijven leveren.

Krijg vanaf 27 juli, 10% korting op Quint Sangria! De actie loopt tot en met 30 augustus 2020.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 27 Juli 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken