Mosselwijnen

Het mosselseizoen is weer geopend!

Dat betekent dat we heerlijk kunnen genieten van de vele mosselgerechten. Maar welke wijn drink je bij mosselen? Wij hebben twee wijnen geselecteerd die heerlijk zijn in combinatie met deze heerlijke zeevrucht!

Emil Bauer Pinot Blanc
“Wit met een boodschap. You can't buy happiness. But you can drink my Pinot Blanc. En zo is het maar net, Emil! Gaan we lekker even onderuit met je kraakperen, hapsap-appels, de amandeltjes en de fris-zure bitters. Dik in orde weer.”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5.

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.

Cotes de Gascogne
De Gros Manseng heeft een lichtgele kleur met gouden tinten. Geuren van citrus- en exotisch fruit. In de mond volle smaak van passiefruit en grapefruit. Frisse en elegante blend van Sauvignon en Gros manseng.

Côtes de Gascogne Gros Manseng-Sauvignon Blanc is een heerlijk frisse witte wijn uit de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk. De wijn is voor 85% gemaakt van de karakteristieke druif Gros Manseng en voor 15% van het internationale druivenras Sauvignon Blanc. De druivensoort Gros Manseng komt uit het hart van de Sud-Quest, waar de Côtes de Gascogne een sub-wijngebied vormt binnen de regio Gascogne. Het gebied ligt tussen de stad Toulouse, de grens met Spanje en het wijngeboed van Bordeaux. In dit relatief warme gebied worden de druiven 's nachts geplukt om maximaal de frisheid en de zuren van de wijnen te waarborgen.

De Côtes de Gascogne Gros Manseng-Sauvignon Blanc is een IGP wijn, wat staat voor 'Indication Géographique Protégée' ofwel 'Beschermde Geografische Aanduiding'. De IGP aanduiding wordt in Frankrijk o.a. gebruikt om de herkomst te identificeren van de druiven waarvan de wijn gemaakt wordt. Het is een heerlijk frisse witte wijn met aroma’s van grapefruit, kruisbes en citrustonen. De karakteristieke druif Gros Manseng geeft de wijn een heerlijk volle en fruitige smaak, terwijl de druif Sauvignon Blanc zorgt voor spanning en frisheid. Gekoeld gedronken smaakt de Côtes de Gascogne Gros Manseng-Sauvignon Blanc heerlijk als zomers aperitief, maar ook erg lekker in combinatie bij schaal- en schelpdieren en zomerse salades met vis en gevogelte.
Zoe van Aken
Zoe van Aken 03 Juli 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken