Chateau Roubine La Vie En Rose

 Château Roubine A.C. Côtes de Provence is een van de oudste wijndomeinen (sinds 1307) van   Frankrijk. 

 Het bedrijf staat onder leiding van de bevlogen Madame Valérie Roussel. Met groot respect voor de   natuur, produceert Château Roubine hier karaktervolle, zuivere en typerende wijnen volgens de   principes van Agriculture Raisonnée. De wijngaarden, omring door pijnbomen, kennen een bodem van   klei en kalk. Sinds 1953 draagt Château Roubine met trots de status 'Cru Classé'.

 Licht roze volfruitige rosé met aangename kruidigheid. Pluk vindt 's nachts plaats. Schilinweking in de   pers gevolgd door de fermentatie op lage temperatuur van enkele uren. Hierdoor houdt de wijn zijn   frisse aroma's. Verpakt in opvallen rijk gedecoreerde fles: een hit op het zomerse terras!

 Slechts weinig mensen weten dat de Provence de bakermat is van de Franse wijn. De Grieken hebben   er in de zesde eeuw voor Christus de eerste wijnstokken aangeplant. Ook de Franse adel was   verknocht aan de Provence en haar wijnen.

 Zalmroze kleur. Grassige neus met florale tonen. Ronde smaak met hints van venkel/anijs en   snoepzuurtjes. Typische Provenciaalse kruidigheid vanwege de blend met 60% tibouren. Mooie   zuurgraad en lange verfrissende afdronk.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 28 Juni 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken