Bavaria 0.0 bieren

Onder leiding van de familie Swinkels brouwt men in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater uit eigen bron en vermout Bavaria zijn eigen gerst.

In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met ene Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over.

Waar kleinschalige brouwerijen meer en meer het veld moesten ruimen, wist de familie Swinkels zich staande te houden. Dit lukte door steeds weer in te spelen op veranderingen in de markt. Zo besloten de gebroeders Swinkels in 1925 om over te stappen naar laaggistend bier (pilsener). Dit ondanks dat het in die tijd gebruikelijker was om hooggistend bier te brouwen. Een mijlpaal die de brouwerij uiteindelijk klaarstoomde voor de toekomst.

Vanaf 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Vanaf het voorjaar van 2014 bestaat de directie van Bavaria geheel uit leden van de 7e generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf reeds tien generaties familiebezit en daarmee een van de oudste Nederlandse familiebedrijven.

Bavaria wist in de loop der jaren met verschillende productintroducties leidende posities te verwerven in nichemarkten. Als grondlegger van het enige echte alcoholvrije bier heeft Bavaria een sterke positie op kunnen bouwen. Zowel in Nederland als in andere delen van de wereld. Zo exporteerde Bavaria in 1978 het eerste alcoholvrij bier naar het Midden-Oosten. Niet in de laatste plaats vanwege de religieuze achtergrond in die regio. In 2010 introduceerde Bavaria het eerste alcoholvrije witbier op de Nederlandse markt. Daarmee werd de tot dan toe stagnerende alcoholvrijmarkt weer nieuw leven ingeblazen.

Bavaria 0.0%
Volledig alcoholvrij pilsener met een uitzonderlijk brouwproces en een authentieke, onmiskenbare biersmaak. De natuurlijke zoetheid van het mout houdt de bittere tonen van het bier mooi in balans. Bavaria 0.0% heeft een duidelijke biersmaak: mout en zoet van de verschillende gebruikte mout soorten. De geur is licht hoppig, moutig en fruitig. De afdronk heeft een zachte moutige zoetheid en aangename bitterheid. Bavaria 0.0% heeft een stevige ‘bite’ in de afdronk, zonder alcohol. Gebrouwen met de beste ingrediënten en natuurlijk mineraalwater uit eigen bron.

Combineert goed bij: Gefrituurde snacks (bijvoorbeeld calamari), jonge kaassoorten, Aziatische gerechten, barbecue en pittige vleesgerechten.

Bavaria Radler 0.0%
Bavaria Radler 0.0% is een verfrissende mix van alcoholvrij bier en natuuurlijke citruslimonade Bavaria Radler is een zeer doordrinkbare en bovenal verfrissende drank met een echte biersmaak. Licht troebel, fruitig, gebalanceerd zoet met aangename frisse afdronk en fijne schuimkraag. Door het verfrissende karakter, wordt Bavaria 0.0% Radler Lemon gezien als een echte dorstlesser.

Combineert goed bij: Gefrituurde snacks (bijvoorbeeld calamari), jonge kaassoorten, Aziatische gerechten, barbecue en pittige vleesgerechten.

Bavaria Wit 0.0%
Een verfrissend witbier zonder alcohol op basis van natuurlijke ingrediënten en natuurlijk mineraalwater uit eigen bron. Licht van kleur, troebel, typische mild tarwe karakter en een aangename bitterheid. Een frisse mix van fruitige en kruidige tonen in de geur kenmerken Bavaria 0.0% wit. Bavaria 0.0% wit is een waardig alcoholvrij witbier met een lichte troebeling, een aangename schuimkraag en verfrissende afdronk.

Combineert goed bij: Aperitiefhapjes, Aziatische gerechten als dim-sum en frisse zomersalades.

Bavaria IPA 0.0%
Een verrassend toegankelijk 0.0% bier met een hoppig karakter. Bavaria 0.0% IPA is een bier gebrouwen met 4 unieke aromatische hopsoorten uit de US en Australië, namelijk Citra, Amarillo, Ella & Simcoe. In de geur en smaak zijn tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar. Een toegankelijk fris, fruitig en hoppig bier, gebrouwen met zuiver mineraalwater uit eigen bron.

Combineert goed bij: Hamburger met frites, Indianse Curry, barbecue gerechten en pittige oude kaas.

De actie loopt van 8 t/m 28 juli!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Juli 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken