Dutch Bargain: Actie!

Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in hun bieren. Zij brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, allemaal vanuit het mooie Zeeland.

Ze mixen traditie en kennis met creativiteit en ondeugendheid. Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een flesje van hun bier bemachtigt, verliezen zij er een. Dus met een Dutch Bargain in de hand, ben jij altijd de winnaar.


Dutch Bargain Imperial Pale Ale
Dutch Bargain Imperial Pale Ale is prachtig koperkleurig, met een vleugje lichtrood. Het stevig bitter en de hop en karamel blijven lang dansen op de smaakpapillen. Een avontuur in elke slok. Met een fiere melkachtige, maar fijne kraag. Een gastvrije knaller van tien procent. Een winnaar. Dat vinden wij. En de jury van de World Beer Awards.

Heerlijk bij: Kip in zoutkorst, friet met stoofvlees en pickels

Stijl: Pale Ale
Bitterheid: 45 IBU
Alcohol: 10%
Kleur: 35 EBC

Dutch Bargain Seawise
Dutch Bargain SeaWise is een Hefeweizen. Een tarwebier vergist met de Duitse Weihenstephan gist. Met, jawel, zeekraal, zodat je de Zeeuwse duinwind proeft. Met citrus van verveine, 4,3 procent alcohol onmetelijk verfrissend en dorstlessend.

Heerlijk bij: Natuurlijk mosselen, maar eigenlijk bij alle (wit)vis. Ook bij fingerfood als nacho’s, krabscharen, inktvisringen met ravigotte.

Stijl: Hefeweizen
Bitterheid: 20 IBU
Alcohol: 4,3%
Kleur: 8 EBC

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Juli 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken