Villa Massa Limoncello

“Gemaakt door enkel gebruik te maken van de “Limoni di Sorrento PGI” (Sorrento PGI Citroenen) en gemaakt volgens onze traditionele, natuurlijke methodes.”

Villa Massa was het eerste bedrijf dat limoncello produceerde in Italië, het op de markt bracht en begon te verkopen in het buitenland. Ze hebben een lange geschiedenis opgebouwd die rust op familietradities die meer dan een eeuw lang zijn doorgegeven: ze begonnen met het produceren van ambachtelijke Sorrento Limoncello in 1890 en 100 jaar later, in 1991, stichtten Sergio en Stefano Massa het merk Villa Massa om de voortreffelijkheid van de Sorrento-likeuren te delen met de wereld.

Na een eeuw van ambachtelijke productie van limoncello hadden Sergio en Stefano Massa een idee, dat evolueerde tot het bedrijf Villa Massa. Zo delen zij het typische fruit en cultuur van het Sorrento schiereiland en de traditie van uitstekend eten en drinken al sinds 1991 met de hele wereld.

Traditie en uitmuntendheid zijn altijd constante referentiepunten geweest voor Villa Massa. Sinds 1991 hebben ze de ontwikkeling van moderne en innovatieve productiesystemen gecombineerd met hun liefde voor de goede dingen van het verleden om bij te kunnen blijven met de behoeften van de moderne consumenten.

Ze hebben altijd de buitengewone Italiaanse traditie van het drinken van limoncello over de hele wereld verspreid, een traditie die is overgeleverd door generaties van Zuid-Italiaanse gezinnen en waarin de Sorrento citroenlikeur altijd al een hoofdrol speelde bij maaltijden of na afloop van een gezellig diner. Vandaag de dag hebben ze, dankzij de tweede generatie van de Massa-familie, limoncello de kern laten vormen van een nieuwe smaakinnovatie door verfrissende longdrinks te creëren met deze likeur, waardoor deze dranken de onmiskenbare Mediterraanse smaak van de citroenen uit Sorrento bevatten.

Dankzij hun eigen productie van Sorrento PGI Citroenen, een oud recept, een moderne en efficiënte fabriek en een toonaangevende bedrijfsorganisatie is Villa Massa nu de topproducent en topverkoper van limoncello, met een groot verspreidingsgebied over meer dan 50 landen. Villa Massa is het toonaangevende merk van de branche en vormt een van de grootste producenten van likeuren binnen Europa en het eerste bedrijf dat de echte limoncello van Sorrento over de hele wereld populair heeft gemaakt. Tussen 1991 en vandaag de dag is deze uitstekende kwaliteit talrijke malen erkend op internationaal niveau.

Villa Massa & Tonica 

Verfrissend aperitief "on the rocks"

Deze lichte en zomerse drank, gemaakt van limoncello en tonic water, zal je 
op slag verliefd doen raken op de verfrissende kracht van citroen en de onderscheidende aroma van basilicum. Eén slok is genoeg om vervoerd te worden naar de Middellandse Zeekust, dankzij zijn nasmaak van
Sorrento-citroenen en zijn opvallende "Italiaanse" aroma.

Het is heel gemakkelijk om een Villa Massa & Tonic te bereiden en het vereist zeker geen professionele vaardigheden van een deskundige barman. Plaats 2 of 3 ijsblokjes in een wijnglas en voeg dan 1 deel Villa Massa Sorrento Limoncello toe, 3 delen tonic water en een paar verse basilicumblaadjes.
Spoel de blaadjes eerst af en plet deze tussen je handen om hun volle
aroma vrij te geven. Meng samen en laat de smaak van de Sorrento
citroenen en het kenmerkende aroma van basilicum je vervoeren naar de
Middellandse Zeekust.

Kijk hier voor meer inspiratie:  https://www.villamassa.nl/

Villa Massa is vanaf 27 juli t/m 30 augustus 2020 in de aanbieding!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 27 Juli 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken