Liefmans Fruitesse Alcohol Free

Liefmans Fruitesse is er nu ook in een alcoholvrije variant!

Als echte Liefmans Fruitesse laat dit Belgische alcoholvrije fruitbier je volop genieten van kriek, framboos, bosbes, vlierbes en aardbei. En natuurlijk drink je hem ook on the rocks voor de meest verfrissende ervaring!

Alleen in Oudenaarde vind je de microflora die van Liefmans zo’n uniek bier maakt. Jaren geleden telde de stad wel 20 brouwerijen. Oudenaarde is al eeuwen de aangewezen plaats voor fruitig bier. Nergens anders ter wereld vind je ‘de goede lucht’ om heerlijke Liefmans te maken.Het verhaal achter de brouwerij

De originele brouwinstallaties zijn bewaard gebleven en maken deel uit van een levend museum. Pas rond 1900 begon Liefmans op kleine schaal rijpingstanks te vullen met krieken. Lokale landbouwers brachten hun overschot aan krieken naar Liefmans en in ruil daarvoor kregen ze bier.

De smaak en de kleur van dit kriekbier hebben sindsdien een metamorfose ondergaan.

Eén figuur speelt daarin een sleutelrol: Rosa Merckx, een dame vol talenten (waaronder balletdansen), was decennialang nauw betrokken bij de werking van de brouwerij.

Onder haar impuls evolueerde het kriekbier naar een onvervalst succesverhaal. Een straffe, eigenzinnige dame die meer dan haar mannetje heeft gestaan om het verschil te maken in de wereld van de Belgische bieren.

Liefmans was de eerste brouwerij die elke fles met de hand in een zijdepapier wikkelde. Om Rosa Merckx te eren, prijkt tegenwoordig haar handtekening op elke Liefmansverpakking.

Samen met de huidige brouwmeesters waakt ze op die manier nog steeds over de kwaliteit van de verschillende Liefmansproducten. Haar persoonlijke favoriet? Vooral Goudenband heeft een speciale plaats in haar hart verworven

Zoe van Aken
Zoe van Aken 12 Juni 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken